Om Oss

Mitt namn är Anneli Thunberg och jag är 32 år. Jag arbetar som chefstränare på VåRö tennisklubb i Härnösand. Ett roligt och givande jobb.

Hund har jag haft i hela mitt liv. Vi började med en dvärgpudel vid namnet Ronja. Ronja var den perfekta familjehunden mamma ställde även ut henne ett tag. Men det hon älskade mest var att ligga i dockvagnen eller sitta i cykelkorgen. Vid 12 års ålder fick hon somna in. Och då under några år var jag utan husdjur/hund eftersom jag då flyttade 80 mil från Vänersborg till Kramfors för att gå på tennisgymnasiet. Och som det brukar bli så hittade jag mig en karl här uppe och stannade.........

 

Jag bor då tillsammans med min kära sambo Patrik Holmberg som är 34 år gammal. Han jobbar på ett äldreboende för dementa.

Patrik är inte uppvuxen med hundar men det har alltid funnits hund hos släktingar och nära vänner. Lumpen gjorde han i Östersund som flygbasjägare/hundförare. Och fick då chansen att jobba med en fantastisk schäferhane vid namn Viking.

 

När vi skulle välja hundras var vi lite oense. Vi tittade runt på internet och då visade jag Patrik whippet. Men som dom flesta brukar säga,en sån där smal sak vill inte jag ha.....Men så åkte vi och tittade på en hundutställning och hade då tur att det var en whippet där. Och då var det klart.....Det var en whippet vi skulle ha..och när vi tittade runt på uppfödare och jag fick syn på Jakkos (Caramount hold on to your dream) mamma (caramount could it be magic)så skulle jag bara ha en svart/vit whippet.. Och tur hade vi då att "Bettan" snart skulle föda.....

 

Och åtta veckor senare var vi med whippet. Och som dom flesta vet och brukar upptäcka så vill man ju gärna ha ett gäng med whippar. En är lite lite. Så i början av 2009 hittade vi Gizmo som då var 6 månader. Han fanns sig till rätta direkt. Men även två whippar är lite lite så i slutet av november  2009 flyttade lilla Tindra hem till oss. Jag hade länge letat efter en blå whippet tik och nu fanns hon hemma hos oss.

img-3288.jpg

Nu får vi se vart detta slutar men det jag vet är att whippetar är en helt underbar ras att äga och leva med.  

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.